Dania wegetariańskie

Cukinia nadziewana serem Feta z tymiankiem, cebulą i pieczarkami

Cukinia nadziewana serem Feta z tymiankiem, cebulą i pieczarkami

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 1 cukinia
  • 100 g sera Feta
  • ½ cebuli
  • 400 g pieczarek
  • tymianek
  • masło

Wykonanie

  1. Kroimy cebulę. Pieczarki myjemy i obieramy ze skórki, a później ścieramy je na tarce.
  2. Na patelni roztapiamy masło i smażymy na nim posiekaną drobno cebulkę. Kiedy się zarumieni, dodajemy pieczarki i dusimy pod przykrywka, co jakiś czas ją odsłaniając, by wyparowała woda.
  3. Cukinię kroimy wzdłuż i wydłubujemy z niej środek, tak by powstało tzw. czółenko.
  4. Środek wypełniamy pieczarkami z cebulą i doprawiamy odrobiną tymianku. Całość pokrywamy serem Feta.
  5. Następnie pieczemy na blasze posmarowanej masłem w 180 stopniach przez 20 minut. 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

Powrót